domenica 10 maggio 2015

Sfântul Cuvios Isihie Mărturisitorul 10 mai



Sfântul Cuvios Isihie Mărturisitorul este prăznuit în calendarul ortodox la data de 10 mai.
Sfântul Isihie s-a născut în secolul al IX-lea într-o familie de nobili din insula Lesbos (Grecia). La vârsta de 20 de ani, el a renunțat la viața de laic și s-a retras într-o mănăstire din apropiere, unde și-a dedicat întreaga viață rugăciunii și meditației.
În timpul domniei împăratului iconoclast Leon al V-lea Armeanul, Sfântul Isihie a fost arestat și torturat pentru că nu a acceptat să renunțe la iconodulie (cultul icoanelor). Cu toate acestea, el a rămas ferm în credința sa și a refuzat să se supună ordinelor împăratului.
Sfântul Isihie a murit în închisoare în jurul anului 843, iar trupul său a fost aruncat în mare. După moartea sa, el a fost recunoscut ca un mare mărturisitor și un apărător al creștinismului ortodox împotriva ereziei iconoclaste.
Sfântul Isihie este venerat ca un sfânt în Biserica Ortodoxă și este considerat un model de curaj și credință pentru toți cei care luptă pentru a păstra tradițiile creștine autentice și pentru a apăra credința ortodoxă împotriva ereziilor.


Nessun commento:

Posta un commento