mercoledì 8 aprile 2015

Viața Sfântului Apostol Agav 8 aprilie



Sfântul, slăvitul și mult lăudatul Apostol Agav (sau Agavos) se numără printre cei 70 de Apostoli. Având spirit profetic, el a prevăzut o foamete în lumea întregă, care s-a și întâmplat în timpul cezarului Claudiu: „S-au pogorât din Ierusalim proroci în Antiohia și sculându-se unul dintre dânșii cu numele Agav, arăta cu duhul, că avea să fie foamete mare în toată lumea, care a și fost pe vremea lui Claudie Cezarul” (Fapte 11, 28).
De asemenea, el i-a profețit Sfântului Apostol Pavel că va fi dat în mâna barbarilor de către evreii din Ierusalim. Astfel, luând brâul Apostolului Pavel și legându-și mâinile și picioarele sale, a zis: „Așa grăiește Duhul Sfânt: pe bărbatul al căruia este brâul acesta, așa îl vor lega în Ierusalim iudeii și-l vor da în mâinile neamurilor” (Fapte 21, 11).
Sfântul Agav a propovăduit pe Hristos în părțile ce i se orânduiseră lui și pe mulți a întors la Hristos Dumnezeu.
Apostolul Pavel îl menționează în Epistolele sale.
Biserica îl pomenește pe Sfântul Apostol Agav în data de 8 aprilie, împreună cu Sfinții Apostoli Irodion, Ruf, Flegon, Asincrit și Ermis, toți săvârșindu-se în aceeași zi, ca urmare a chinurilor la care au fost supuși.


Nessun commento:

Posta un commento