sabato 25 luglio 2015

Sfântul Grigorie Kallidis, Arhiepiscopul Irakliei și Redestului



La exhumarea Sfântului Grigorie Kallidis, din data de 20 octombrie 1979, și la mutarea moaștelor de la Cimitirul „Buna Vestire” din Tesalonic în Sfânta Biserică a Sfântului Dimitrie, s-a constatat că acestea izvorau bună mireasmă. De atunci și până astăzi, Sfântul Grigorie Kallidis au săvârșit multe minuni.
Sfântul Grigorie Kallidis s-a născut în anul 1844 la Cumbao în Tracia de Răsărit. A slujit ca Mitropolit al Irakliei și Redestului, al Ioanninei și al Tesalonicului, unde a și adormit pe data de 25 iulie 1925.
La exhumarea sa, din data de 20 octombrie 1979, și la mutarea moaștelor de la Cimitirul „Buna Vestire” din Tesalonic în Sfânta Biserică a Sfântului Dimitrie, s-a constatat că acestea izvorau bună mireasmă. De atunci și până astăzi, Sfântul Grigorie Kallidis a săvârșit multe minuni pentru cei ce i s-au rugat cu credință.
Sfântul Grigorie a fost recunoscut ca Sfânt al Bisericii Ortodoxe a Greciei prin actul de canonizare corespunzător al Patriarhiei și al Sfântului Sinod din data de 22 mai 2003. Este prăznuit pe 25 iulie și pe 20 octombrie, ziua mutării cinstitelor sale moaște.


Nessun commento:

Posta un commento