Icoana Maicii Domnului „a Pătimirilor” (Strastnaia)
Acatistul Sfântului Ierarh Ignatie Briancianinov 30 Aprilie
Viața Sfântului Ignatie Briancianinov
Ierarhul Ignatie Briancianinov 18 cărți
Viața Sfântului Ierarh Donat, Episcopul Evriei
Canon de rugăciune către Sfântul Apostol Iacob al lui Zevedeu 30 Aprilie
Viața Sfântului Apostol Iacob, fratele Sfântului Apostol Ioan Evanghelistul
Viața Sfintei Mucenițe Arghira
Hristos a înviat!
RispondiEliminaAstăzi este ziua Mironosițelor. La multi ani tuturor femeilor creștine!
RispondiEliminaZiua Mironosițelor este o sărbătoare creștină celebrată în religia ortodoxă în amintirea femeilor mironosițe care au descoperit că mormântul lui Iisus a fost gol, la trei zile după crucificare. Evenimentul este descris în Noul Testament, în Evanghelia după Matei, Marcu, Luca și Ioan.
RispondiEliminaConform tradiției creștin-ortodoxe, mironosițele erau un grup de femei care l-au însoțit pe Iisus în timpul slujirii sale pe pământ și au fost martore la crucificarea și îngroparea lui. Acestea sunt numite "mironosițe" pentru că au adus mir și unguenturi pentru a unge trupul neînsuflețit al lui Iisus, conform tradiției evreiești de îngrijire a celor morți.
În cea de-a treia zi după crucificare, mironosițele au mers la mormântul lui Iisus pentru a-și îndeplini ritualul de îngrijire, dar au descoperit că piatra care acoperea intrarea în mormânt fusese răsturnată și mormântul era gol. Un înger le-a apărut și le-a spus că Iisus înviase și le-a poruncit să spună apostolilor săi despre această veste. Mironosițele au urmat porunca îngerului și au anunțat vestea incredibilă.
Sărbătoarea Mironosițelor nu este dedicată unei singure femei, ci unui grup de femei care au acționat împreună pentru a propaga vestea Învierii lui Iisus Hristos. Sărbătoarea este o ocazie de a celebra rolul femeilor în Biserica Creștină și de a aminti, de asemenea, importanța martorilor oculari în moartea și Învierea lui Iisus Hristos.
Doamne ajută!
RispondiElimina